Rimpeler Putten

Rimpeler Putten is de nieuwste uitbreidingswijk van Putten. Het plan is opgesplitst in diverse fasen. Fase 2, 3 en 4a hebben wij al mogen opleveren. De bouw van de woningen in fase 4b & 6 is in volle gang.

Bereikbaarheid

Het plangebied Rimpeler ligt aan de westzijde van de bebouwde kom van Putten en is gelegen tussen de Stationsstraat, de wijk Bijsteren en de Rimpelerweg. Deze nieuwe, duurzame woonwijk heeft een uitstekende bereikbaarheid. Het NS station bevindt zich op loopafstand en heeft verbindingen met Amersfoort, Utrecht en Zwolle. Op de fiets bent u binnen 10 minuten in het centrum van Putten. Daarnaast heeft de wijk een goede ontsluiting naar het stedelijk gebied via de A28.

Eigentijds en dorps in het groen

De woonstraten in Rimpeler krijgen een functioneel en sfeervol karakter. Een goede verdeling tussen parkeren, groen en hoogwaardige verharding. Links en rechts van de Rimpelerweg liggen de woonerven. Deze worden gekenmerkt door doodlopende straten waar auto en voetganger gelijk zijn. voor het grootste gedeelte wordt dit gebied gebruikt als openbare ruimte, een gezamenlijke ontmoetingsplek. De straten krijgen een informeel karakter. Dit wordt bereikt door het verkeersgebied en het verblijfsgebied met elkaar te versmelten. De trottoirs, parkeerstroken en straten zullen zacht in elkaar overgaan. De materialen en kleuren zullen gekenmerkt worden door een palet van natuurlijke kleuren: bruin, roodbruin en geelbruin.

Door het gehele plan loopt een fietsroute die het centrum van Putten met het station verbindt. Hierdoor ontstaat er door de wijk een zogeheten “groene ader”. Aan deze groene ader zullen openbaar groen en speelvoorzieningen worden gerealiseerd. De inrichting zal natuurlijk zijn met hagen, bomen en gazons.

Diverse fases

Fase 4ab (18 beneden-/bovenwoningen) en 4b (10 eengezinswoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen) zijn inmiddels ook verkocht en we zijn druk bezig met de bouw van deze woningen. Net als alle andere woningen in dit nieuwbouwproject worden deze woningen geheel gasloos gebouwd en voorzien van een bodemwarmtepomp met voorraadvat.

Op dit moment worden fase 5 en 6 voorbereid. De tekeningen liggen op de schetstafel en de ontwikkeling is in volle gang. Fase 6 bestaat uit 20 woningen (6 twee-onder-één-kapwoningen & 14 rijwoningen). Deze fase is echt het slotstuk van de mooie nieuwbouwwijk Rimpeler. Wilt u ook graag wonen in Rimpeler? Houd dan de website www.woneninrimpelerputten.nl in de gaten, hier vindt u meer informatie over de diverse fasen. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Rimpeler in aanbouw

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?