Rimpeler Putten

Rimpeler Putten is de nieuwste uitbreidingswijk van Putten. Het plan is opgesplitst in diverse fasen. In juli 2020 hebben we fase 2 op mogen leveren. Fase 3 (huurwoningen) is in aanbouw en recent zijn we gestart met de bouw van fase 4a. 

Bereikbaarheid

Het plangebied Rimpeler ligt aan de westzijde van de bebouwde kom van Putten en is gelegen tussen de Stationsstraat, de wijk Bijsteren en de Rimpelerweg. Deze nieuwe, duurzame woonwijk heeft een uitstekende bereikbaarheid. Het NS station bevindt zich op loopafstand en heeft verbindingen met Amersfoort, Utrecht en Zwolle. Op de fiets bent u binnen 10 minuten in het centrum van Putten. Daarnaast heeft de wijk een goede ontsluiting naar het stedelijk gebied via de A28.

Eigentijds en dorps in het groen

De woonstraten in Rimpeler krijgen een functioneel en sfeervol karakter. Een goede verdeling tussen parkeren, groen en hoogwaardige verharding. Links en rechts van de Rimpelerweg liggen de woonerven. Deze worden gekenmerkt door doodlopende straten waar auto en voetganger gelijk zijn. voor het grootste gedeelte wordt dit gebied gebruikt als openbare ruimte, een gezamenlijke ontmoetingsplek. De straten krijgen een informeel karakter. Dit wordt bereikt door het verkeersgebied en het verblijfsgebied met elkaar te versmelten. De trottoirs, parkeerstroken en straten zullen zacht in elkaar overgaan. De materialen en kleuren zullen gekenmerkt worden door een palet van natuurlijke kleuren: bruin, roodbruin en geelbruin.

Door het gehele plan loopt een fietsroute die het centrum van Putten met het station verbindt. Hierdoor ontstaat er door de wijk een zogeheten “groene ader”. Aan deze groene ader zullen openbaar groen en speelvoorzieningen worden gerealiseerd. De inrichting zal natuurlijk zijn met hagen, bomen en gazons.

Fase 4a

We zijn begonnen met de bouw van fase 4a. Deze fase bestaat uit 17 eengezinswoningen  waarvan 6 twee-onder-één-kapwoningen, 3 hoekwoningen, 1 eindwoning en 7 middenwoningen. Net als alle andere woningen in dit nieuwbouwproject worden de woningen uit fase 4a geheel gasloos gebouwd en voorzien van een bodemwarmtepomp met voorraadvat.

Fase 4ab (18 beneden-/bovenwoningen) en 4b (10 eengezinswoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen) zijn inmiddels ook verkocht. Op dit moment is er nog 1 kavel beschikbaar, uit fase 1 & 2. De volgende fase, fase 5, zal medio mei/juni in de verkoop gaan. Op de website www.woneninrimpelerputten.nl vindt u hierover meer informatie.

Rimpeler in aanbouw

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?